<  TERUG NAAR HOME

Niels Mogensen

“Bij Produceren, Installeren en Energie (PIE) komen zo’n beetje alle technische onderdelen aan bod. Van metaaltechniek tot programmeren, van installeren tot domotica. Noem het maar op.

En dat is mooi, want er is nu en in de toekomst ontzettend veel werkgelegenheid in de techniek. Werkgevers staan te springen om personeel dat kundig en gemotiveerd is.

Als je geïnteresseerd bent in techniek in brede zin, is PIE wellicht de beste keuze voor jou.”

 

Wat verwacht je van een leerling die PIE kiest?

 

“Wanneer je kiest voor deze richting dan ben je gemotiveerd en leergierig.

Je werkt graag met je handen en bent graag lekker praktisch bezig. Vieze handen krijgen is voor jou dus geen probleem.

Wij verwachten een positieve instelling en (werk)houding. Je krijgt te maken met serieuze gereedschappen, veiligheid staat voorop! Natuurlijk gaan we samen werken aan je werkhouding zodat jij in een bedrijf een uitstekende kracht wordt, met genoeg kennis om verder te ontwikkelen.”

 

Wanneer moet je geen PIE kiezen?

 

“Je moet het vooral leuk vinden en er zin in hebben. Verder is PIE eigenlijk voor iedereen geschikt, niet alleen voor jongens maar zeker ook voor meisjes. De techniek heeft de toekomst; je kunt er veel kanten mee op en er zijn veel mogelijkheden in vervolgopleidingen.

Wat is er mooier dan zelf iets moois te kunnen maken of te ontwerpen, en met kennis van ICT je vaardigheden toe te passen? De techniek zit te wachten op techneuten zoals jij!”

 

Niels Mogensen, docent PIE

< GA TERUG