<  TERUG NAAR HOME

Manon Prins

“Het profiel Zorg & Welzijn is breder dan je denkt. Het gaat natuurlijk vooral om de zorg voor mensen. Maar dat is niet alleen gericht op de gezondheidszorg. Veiligheid, hygiëne, zorg en begeleiding, huishoudelijke taken zoals schoonmaken en koken, álles komt aan bod. In het profiel Zorg & Welzijn maak je dus kennis met zorg in de breedste zin van het woord. Hierdoor kun je makkelijk doorstromen naar elke zorgopleiding op het mbo.”


Wat verwacht je van een leerling die Z&W kiest?

 

“In de zorg heb je direct contact met mensen, je raakt ze aan. Je helpt ze bijvoorbeeld met wassen, aankleden en eten. Daar moet je goed mee om kunnen gaan. Het helpt ook mee als je van nature een zorgzaam type bent en goed aanvoelt wat iemand nodig heeft. Maar je moet ook stevig in je schoenen staan en van aanpakken weten. Wil je bijvoorbeeld richting facilitaire dienstverlening of toerisme dan is het handig als je goed kunt organiseren en initiatief durft te nemen. Natuurlijk leer je dit allemaal ook gedurende de opleiding zodat je daar steeds beter in wordt.”

 

Wanneer moet je geen Z&W kiezen?

 

“Als je het niet fijn vindt om direct contact met mensen te hebben (fysiek contact/aanraken), je vindt snel iets vies of je wilt absoluut niet in een dienstverlenende functie werken dan is het profiel Zorg & Welzijn voor jou geen goede keuze. Mocht je tijdens de opleiding merken dat dit toch niet bij je past dan zit je gelukkig nergens aan vast, je kan altijd nog een andere kant op. Dat geldt voor alle profielen.”

< GA TERUG