<  TERUG NAAR HOME

Jaden Fautubun

“Hoewel ik op het MBO waarschijnlijk iets heel anders ga doen, heb ik toch gekozen voor koken en bakken. Ik hou van lekker eten en vind het belangrijk om goed te leren koken. Thuis kook ik ook elke donderdag iets nieuws.

 

Is het erg dat ik op het MBO iets anders ga doen? Dat vind ik niet. Ik wil me graag breed ontwikkelen en op het MBO kijken ze niet naar het profiel dat je op de middelbare school hebt gekozen. Het was dus echt een keuze voor mezelf.

 

Zelf hou ik erg van Indisch eten en soms pas ik een recept dat we op school bereiden een beetje aan doe er iets meer pit aan toe te voegen. We hebben op school inmiddels de goede ketjap en sambal. Dat scheelt een stuk.

 

Wat belangrijk is als je voor HBR kiest is dat je dingen altijd afmaakt en geconcentreerd blijft. Je doet vaak veel dingen tegelijk en uiteindelijk moet alles precies op het juiste moment geserveerd worden. Het gaat om het eindproduct.

 

Ik ben vooral trots op een gerecht dat ik gemaakt heb met vis. Zelf ben ik niet zo van de vis, maar ik heb er echt mijn best op gedaan en volgens de docent was het gerecht heel goed bereid.

Toch mislukt er ook wel eens iets. Ik heb een keer heel lang gewerkt aan een soep en toen die eindelijk klaar was, was het de smerigste soep die ik ooit geproefd heb.

Wegspoelen en opnieuw beginnen. Dat is het mooie. Ik hoef nooit lang te wachten tot ik zie wat het resultaat is van mijn werk.

 

Mijn tip voor leerlingen die een keuze moeten maken is: Denk er goed over na en raffel het niet af. Je kiest niet meteen voor je toekomst, maar je kiest wel voor jezelf.”

 

< GA TERUG