<  TERUG NAAR HOME

Michel Janssen

“Economie & Ondernemen is een hele brede opleiding die geschikt is voor diverse beroepen in de financiële sector of de detailhandel of voor managementfuncties. De aov-vakken economie en wiskunde in dit profiel bieden veel doorstroommogelijkheden richting beroepsgerichte opleidingen. Bij E&O leer je hoe een handelsproces van begin tot einde in z’n werk gaat, welke stappen je moet nemen om tot een onderneming te komen. Ook ga je aan de slag met een marketingproject. Heel interessant voor leerlingen die een toekomst in de detailhandel willen als verkoper of bedrijfsleider van een grote winkelketen. Of leerlingen die een eigen onderneming willen opstarten.”

 

Wat verwacht je van een leerling die E&O kiest?

 

“Kies je voor E&O dan is het handig als je een beetje commercieel vaardig bent. Een klantgerichte en klantvriendelijke instelling is ook wel belangrijk, maar die vaardigheden leer je natuurlijk ook tijdens de opleiding. Sommige leerlingen hebben van zichzelf al een zogenaamde handelsgeest, dat zit in je of niet.”

 

Wanneer moet je geen E&O kiezen?

 

“Eigenlijk is E&O voor iedereen interessant omdat het zo breed is. De zorg is bijvoorbeeld een compleet ander gebied maar ook in een ziekenhuis of zorginstelling kun je bijvoorbeeld financieel manager worden. Maar wil je daadwerkelijk zorgen voor mensen dan moet je dit profiel niet kiezen. Dit is meer de zakelijke kant.”

< GA TERUG