<  TERUG NAAR HOME

Gerard Kampmann

“Horeca, Bakken en Recreatie (HBR) leert je de basisvaardigheden in de keuken, leert je bakken, leert je van alles over gastheerschap en leert je over recreatie en toerisme. Een heel breed profiel dus, maar alles draait om het naar de zin maken van gasten.

Het mooie is dat je vaak meteen resultaat ziet van je werk in de vorm van een mooi gerecht, een lekkere koek of een blije gast.

Wil je je verdiepen in de wereld van smaken en ingrediënten en ben je gastvrij en servicegericht? Dan is HBR jouw ideale profiel.”

 

Wat verwacht je van een leerling die HBR kiest?

 

“Ik verwacht persoonlijke hygiëne en dat je er verzorgd uit wil zien. Ook willen we dat je een teamspeler bent en dat je je afspraken nakomt. Veiligheid is belangrijk en een goede beroepshouding ook.

Dit gaan we je allemaal leren. Het belangrijkste vind ik dat je enthousiast bent en graag iets moois wil maken.”

 

Voor wie is HBR niet zo’n goede keus?

“In principe is HBR voor iedereen, zolang je maar gemotiveerd bent. Je hoeft echt nog niet te kunnen koken of bakken. Als je dat maar graag wilt leren.

Je moet niet bang zijn dat je handen vies worden want het is een vak vol passie en daarbij horen ook af en toe vieze handjes

Daarnaast is het wel een vak waarbij je veel staat. Daar moet je wel rekening mee houden.”

< GA TERUG