<  TERUG NAAR HOME

Dick Breteler

“BWI staat voor Bouwen, Wonen en Interieur. BWI is voornamelijk gericht op de bouwtechniek maar in de breedste zin: Timmeren, metselen, meubels maken en schilderen. Maar ook afwerkingstechnieken.”

 

“BWI is dus niet alleen maar bouwgericht maar ook gericht op (fijne) houtbewerking voor bijvoorbeeld de meubelmakerij of de fijnhoutindustrie. Het profieldeel interieur bijvoorbeeld, is meer gericht op meubilering en indeling. Daar komt ook een stukje ontwerp en design bij kijken en kleuren en stoffering. Ook als je die kant op wilt in de toekomst, is het goed om basiskennis van de bouw te hebben.”

 

“BWI is een eerste stap naar een echt vak voor je toekomst. Als je hiermee doorgaat ligt de arbeidsmarkt voor je open; er is genoeg werk op dit gebied.”

 

Wat verwacht je van een leerling die BWI kiest?

“Motivatie en inzet, je moet het vooral leuk vinden om te doen. De kennis hoeft er nog helemaal niet te zijn, je leert het hier allemaal. Alle facetten komen voorbij.

 

Daarnaast is veiligheid een belangrijk punt. We hebben ruimte voor grappen en gezelligheid maar er wordt wel van je verwacht dat je serieus met gereedschap en veiligheid omgaat.”

 

Wanneer moet je geen BWI kiezen?

“Als je geen interesse hebt voor bouw in welke vorm dan ook, dan wordt het niks.

 

En als je écht twee linker handen hebt dan werkt dat natuurlijk ook niet mee maar dat zien we eigenlijk nooit. Je kiest niet zomaar voor BWI.”

 

Dick Breteler - docent BWI

< GA TERUG