<  TERUG NAAR HOME

Fokke Visser

“Ik vind dat het voor de leerling die voor de keuze staat duidelijk moet zijn dat BWI niet alleen maar bouwgericht is maar ook gericht is op (fijne) houtbewerking voor bijvoorbeeld de meubelmakerij of de fijnhoutindustrie. BWI is hoofdzakelijk wel gericht op bouwtechniek maar in de breedste zin: wat komt er bijvoorbeeld allemaal kijken bij het bouwen van een huis? Het profieldeel interieur bijvoorbeeld is meer gericht op meubilering en indeling. Daar komt ook een stukje ontwerp en design bij kijken en kleuren en stoffering. Ook als je die kant op wilt in de toekomst, is het goed om basiskennis van de bouw te hebben.”

 

Wat verwacht je van een leerling die BWI kiest?

 

“Motivatie en inzet, je moet het vak mooi vinden. De kennis hoeft er nog helemaal niet te zijn, je leert het hier allemaal. Alle facetten komen voorbij.

Daarnaast is veiligheid een belangrijk punt. We hebben ruimte voor grappen en gezelligheid maar er wordt wel van je verwacht dat je daar serieus mee omgaat.”

 

Wanneer moet je geen BWI kiezen?

 

“Als je geen interesse hebt voor bouw in welke vorm dan ook, dan wordt het niks.

En als je écht twee linker handen hebt dan werkt dat natuurlijk ook niet mee maar dat zien we eigenlijk nooit. Je kiest niet zomaar voor BWI.”

 

 

< GA TERUG